Into…

Disclaimer: Links on this page pointing to Amazon, eBay and other sites may include affiliate code. If you click them and make a purchase, we may earn a small commission.

Texas Marauder

SHO Member
Joined
Jul 20, 2007
Messages
304
Reaction score
287
Location
Out there somewhere
This should be simple to figure out. The ICRM supplies VPWR to the solenoid. VPWR with ignition on. Ground thru PCM to activate or deactivate solenoid. Did you look at the wiring diagram pdf that I attached in an earlier post. The picture is just the layout. The pdf is specific with colors and pins. It's on page 1.
 
Last edited:

luigisho

SHO Member
Joined
Nov 2, 2001
Messages
12,734
Reaction score
4,684
Location
va beach,va
Yes. resolutions are always the catch. Some don't post them, and more than a few bail on the whole thing.
 

ShoGun-

Member
Joined
Feb 11, 2024
Messages
67
Reaction score
45
Location
Gibsonia pa
I have the book with the same file as the pdf you sent the colors are light green & pink or purple. Wires coming off my solenoid are black an yellow.. weird
 

zoomlater

SHO Member
Supporting Member
Joined
May 31, 2004
Messages
3,402
Reaction score
1,710
Location
Seattle, WA
Are you using a new IMRC or do you know for sure the one you have is working correctly? Are there any cracks in the lines going to the butterflys
 

ShoGun-

Member
Joined
Feb 11, 2024
Messages
67
Reaction score
45
Location
Gibsonia pa
Yes I have 3 new imrc’s.. an vacuum works I hooked it up straight vacuum an butterfly’s open
 

Texas Marauder

SHO Member
Joined
Jul 20, 2007
Messages
304
Reaction score
287
Location
Out there somewhere
I have the book with the same file as the pdf you sent the colors are light green & pink or purple. Wires coming off my solenoid are black an yellow.. weird
I just looked at my 89 and the wires are red and light green/purple. I wonder if someone spliced a connector to the original harness. If so, that's a likely place for a problem.
 

ShoGun-

Member
Joined
Feb 11, 2024
Messages
67
Reaction score
45
Location
Gibsonia pa
I don’t think all years are the same.. ford did a lot of weird things with there wiring year to year with color changes an changing wire colors from the pcm to the harness even.. think the ground is the issue..
 

ShoGun-

Member
Joined
Feb 11, 2024
Messages
67
Reaction score
45
Location
Gibsonia pa
I mean you could be right but I just don’t see that on this car where anything was disturbed wiring wise
 

Texas Marauder

SHO Member
Joined
Jul 20, 2007
Messages
304
Reaction score
287
Location
Out there somewhere
I don’t think all years are the same.. ford did a lot of weird things with there wiring year to year with color changes an changing wire colors from the pcm to the harness even.. think the ground is the issue..
All I can tell you is that every diagram from 89-95 3.0 and 3.2 show red and light green/purple. The only difference is the PCM pin number. 32 for MTX, 34 for ATX
 

ShoGun-

Member
Joined
Feb 11, 2024
Messages
67
Reaction score
45
Location
Gibsonia pa
Weird only getting 9 volts from that harness an it was swapped from I think the ac fan.. so somebody was messing around back there
 

ShoGun-

Member
Joined
Feb 11, 2024
Messages
67
Reaction score
45
Location
Gibsonia pa
Harnesses where switched.. from eatc & solenoid.. there goes a x2j pcm junk.. buying another one tonite
 

ShoGun-

Member
Joined
Feb 11, 2024
Messages
67
Reaction score
45
Location
Gibsonia pa
Sry guys I was a little heated lastnite sry if I wasn’t making sense. So the black an yellow wire that I was saying to Texas marauder was the harness originally plugged into my secondaries solenoid so we went fishing behind there an low an behold there was the black an light green an purple wires harness just laying wrapped around a few thing behind near the firewall so we tested that well my buddy did. I am not that good with electrical on cars. He said there’s only 9 volt coming for the correct purple green/ black harness the one that’s supposed to turn the solenoid on an off. He says from under the hood not enough volts. So he thinks it shorted the driver out inside the pcm from his words that operate the solenoid because whoever had the car before me plugged the black an yellow harness into the secondaries. Same connector guys identical so if anyone new or gets an sho that they can figure out why secondaries aren’t operating check to make sure someone wasn’t monkeying around back there an switched those harnesses.. I will post pics later tonite.. thank you to everyone who has help on this situation very much appreciated!!
 

ShoGun-

Member
Joined
Feb 11, 2024
Messages
67
Reaction score
45
Location
Gibsonia pa
Weird ford used the same harness that close to each other.. with a different notch in the plug at different position
 

Attachments

  • IMG_6427.jpeg
    IMG_6427.jpeg
    237.6 KB · Views: 20
  • IMG_6424.jpeg
    IMG_6424.jpeg
    164.7 KB · Views: 10
  • IMG_6423.jpeg
    IMG_6423.jpeg
    219.9 KB · Views: 10
  • IMG_6425.jpeg
    IMG_6425.jpeg
    271.2 KB · Views: 10
  • IMG_6428.jpeg
    IMG_6428.jpeg
    328.4 KB · Views: 14

ShoGun-

Member
Joined
Feb 11, 2024
Messages
67
Reaction score
45
Location
Gibsonia pa
Couple underneath pics
 

Attachments

  • IMG_6689.jpeg
    IMG_6689.jpeg
    403.5 KB · Views: 8
  • IMG_6690.jpeg
    IMG_6690.jpeg
    289.5 KB · Views: 8
Back
Top