Service Advanctrac

Discussion in 'Generation 4 - Maintenance & Troubleshooting' started by grayj1979, May 4, 2021.

  1. grayj1979

    grayj1979 New Member

    Joined:
    Feb 8, 2019
    Messages:
    19
    Likes Received:
    9
    Gender:
    Male
    Location:
    KCMO
    2015 SHO PP 50k miles, lots of regular service, i try to follow the doods service bible here. Finally going in to do PTU service and to flush out to the new coolant next week etc..

    So driving to the office this morning in my usual fashion. Let the car warm for 10 mins. Outside is about 55° and a tiny bit of off and on rain. Make the left turn out of my side street onto a main road with some power to get ahead of traffic and get a "Service advancetrac" light. No real change in the feel of the car. The light remained lit until i got to the office. Shut off car, waited a few seconds, started car again. Light is off, car felt fine going up the street for lunch.

    Did i maybe just get some slippage that confused a sensor? or have i waited to long to do the PTU service and am going to be slowly F'd ( i realize no one can actually tell me definitively)

    :]
     
  2. Kevin81

    Kevin81 SHO Member

    Joined:
    Apr 9, 2020
    Messages:
    611
    Likes Received:
    502
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    I get that sometime. Only in the rain. Turn it off and back on fixes it. Likely a battery connection/ground issue.
     
  3. 76FoMoCo

    76FoMoCo SHO Member

    Joined:
    Nov 22, 2018
    Messages:
    723
    Likes Received:
    733
    Gender:
    Male
    Location:
    Nampa, ID
    Get it after a hard pull on occasion. Not to be worried if it's a odd deal.
     
  4. ssenter

    ssenter New Member

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    21
    Likes Received:
    9
    Location:
    Klamath Falls, OR
    I had the "service advancetrac" light come on while driving through some rain/light slushy snow after picking up my 2015 3.7l AWD police Interceptor in Salt Lake City. Turned out to be a bad ABS wheel sensor. Part was Motorcraft P.I. specific, but only like $30. P.S. I also have a 2015 P.I. with the 3.5l ecoboost and a bunch of Gen1-2 SHOs. Love them all!
     
  5. DARTHSHO

    DARTHSHO SHO Member

    Joined:
    Oct 15, 2019
    Messages:
    175
    Likes Received:
    36
    Gender:
    Male
    Location:
    South Florida
    If your brake switch starts to fail you can get that warning too
     

Share This Page

If you wish to help keep SHOforum running, please click the donation button below