SCT Tuner help

Discussion in 'Generation 4 - General Discusson' started by Ryan Selcer, Jun 30, 2020 at 10:28 PM.

  1. Ryan Selcer

    Ryan Selcer SHO Member

    Joined:
    Jun 19, 2020
    Messages:
    221
    Likes Received:
    52
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Infrastructure Electronic Systems Manufacturing
    Location:
    Colorado
    Hey guys i have an iTSX that came with the car and I cant get it to program the car. It keeps giving me the error in the pic below. In order to get the strategy code I had to actually start the car. So I hooked my motorcycle batt up to the car batt and started the motorcycle, still didn't do any good. Im worried this tuner may be bad but it seems to data log just fine and it can't be a battery issue, anyone know?[​IMG]
     
  2. Ryan Selcer

    Ryan Selcer SHO Member

    Joined:
    Jun 19, 2020
    Messages:
    221
    Likes Received:
    52
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Infrastructure Electronic Systems Manufacturing
    Location:
    Colorado
    Also can't read DTC codes unless car is started
     
  3. High on Ethanol

    High on Ethanol SHO Member

    Joined:
    Aug 3, 2019
    Messages:
    585
    Likes Received:
    516
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Project Manager
    Location:
    USA
    Tried updating the tuner? Make sure you are in the correct ignition position? Try reading other vehicle to verify it isn't the tuner?
     
    FiveLeeter918 likes this.
  4. FiveLeeter918

    FiveLeeter918 Ortiz Performance Sales Sponsoring Vendor Supporting Member

    Joined:
    May 22, 2017
    Messages:
    958
    Likes Received:
    1,039
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Mechanical Engineer
    Location:
    Tulsa, OK
    Home Page:
    Hey bud sorry just responded to your PM I've been out replumbing my pool. Sounds like the car isn't entering accessory mode based on the code you're getting.

    https://derivesystems.helpjuice.com...means that during,is getting from the battery.

    Make sure you are actually entering accessory mode by double tapping the button or holding it down for 3 seconds. Guages should sweep and radio should come on.

    Let me know if that fixes it.
     
    High on Ethanol likes this.
  5. Ryan Selcer

    Ryan Selcer SHO Member

    Joined:
    Jun 19, 2020
    Messages:
    221
    Likes Received:
    52
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Infrastructure Electronic Systems Manufacturing
    Location:
    Colorado
    That did it thanks man!
     
  6. High on Ethanol

    High on Ethanol SHO Member

    Joined:
    Aug 3, 2019
    Messages:
    585
    Likes Received:
    516
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Project Manager
    Location:
    USA
    Come on meow. I said the same thing meow. Meow dammit! No love for me?
     
    FiveLeeter918 likes this.
  7. FiveLeeter918

    FiveLeeter918 Ortiz Performance Sales Sponsoring Vendor Supporting Member

    Joined:
    May 22, 2017
    Messages:
    958
    Likes Received:
    1,039
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Mechanical Engineer
    Location:
    Tulsa, OK
    Home Page:
  8. Ryan Selcer

    Ryan Selcer SHO Member

    Joined:
    Jun 19, 2020
    Messages:
    221
    Likes Received:
    52
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Infrastructure Electronic Systems Manufacturing
    Location:
    Colorado
    Well not exactly, I was turning accessory power on, but some of the 10s-12s you have to hold it for 3 seconds to FULLY activate accesories
     
  9. High on Ethanol

    High on Ethanol SHO Member

    Joined:
    Aug 3, 2019
    Messages:
    585
    Likes Received:
    516
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Project Manager
    Location:
    USA
    What is Ignition in the correct position Alex

    Is that better?
     

Share This Page

If you wish to help keep SHOforum running, please click the donation button below