sarc disable problem

Discussion in 'V8 - Performance Upgrades' started by nc89sho, May 22, 2007.

  1. nc89sho

    nc89sho S13 Sellout

    Joined:
    Feb 27, 2002
    Messages:
    1,357
    Likes Received:
    77
    Occupation:
    Automotive repair
    Location:
    Clemmons NC
    Home Page:
    using info i obtained from this site. i put a switch inline with the grey wire on the grey connector on my SARC controller. this is a 97 (11/96). with the stitch on or off, the sarc seems to work exactly the same. what did i do wrong???
     
  2. SHOMEX

    SHOMEX SHO Member

    Joined:
    Jun 9, 2004
    Messages:
    305
    Likes Received:
    14
    Location:
    Taylorsville, Utah
    Sarc switch

    Did you splice the wire? what you have to do is splice the wire and run a two wire thing to your switch. If you do it correctly when you press the switch it will get you in hard mode and when you let go it will come back to a sarc mode after like 5 seconds.
     
  3. nc89sho

    nc89sho S13 Sellout

    Joined:
    Feb 27, 2002
    Messages:
    1,357
    Likes Received:
    77
    Occupation:
    Automotive repair
    Location:
    Clemmons NC
    Home Page:
    well.... after a bit more looking i have decided to go a diff rout. gonna pull the connectors and perminently disable sarc and install Intrax springs..
     
  4. Mossdahaus

    Mossdahaus New Member

    Joined:
    Jul 30, 2005
    Messages:
    156
    Likes Received:
    0
    Location:
    Royal Oak, MI
    Home Page:
    Do not do this...
    It will inable the variable steering to work as its supposed to.
     
  5. nc89sho

    nc89sho S13 Sellout

    Joined:
    Feb 27, 2002
    Messages:
    1,357
    Likes Received:
    77
    Occupation:
    Automotive repair
    Location:
    Clemmons NC
    Home Page:
    ?? please explain, the rear springs are already installed and sarc actuators are unhooked and everything else still functions normally. what are you talking about with the steering??
     
  6. SHOMEX

    SHOMEX SHO Member

    Joined:
    Jun 9, 2004
    Messages:
    305
    Likes Received:
    14
    Location:
    Taylorsville, Utah
    If you unplug your sarc wheel sensors the power steering system will still work with no problems. :rofl:
     
  7. Mossdahaus

    Mossdahaus New Member

    Joined:
    Jul 30, 2005
    Messages:
    156
    Likes Received:
    0
    Location:
    Royal Oak, MI
    Home Page:
    Sorry, I mis-read the post...I thought you were talking about pulling the fuses. My bad!!! :rofl:
     
  8. nc89sho

    nc89sho S13 Sellout

    Joined:
    Feb 27, 2002
    Messages:
    1,357
    Likes Received:
    77
    Occupation:
    Automotive repair
    Location:
    Clemmons NC
    Home Page:
    actually i'm talking about unpluging the actuators and leaving the sensors alone. so the sarc module with think it's still doing something, but the struts won't change states.
     
  9. SHOZ123

    SHOZ123 SHO Member

    Joined:
    Dec 2, 2000
    Messages:
    12,104
    Likes Received:
    632
    Occupation:
    Industrial Electrician
    Location:
    40:52:43.6 N 87:50:47.447
    Home Page:
    I took mine off. They were rattling too much. But in the front this is where the brake hose mounts.
     
  10. JEM

    JEM SHO Member

    Joined:
    Jun 17, 2003
    Messages:
    485
    Likes Received:
    53
    Location:
    SF Bay Area, California
    Home Page:
    Based on some testing done for the Gen 3 swap into my '91, the only inputs the SARC box needs for the Servotronic steering are (a) battery + (b) ignition + and (c) vehicle speed. And the '99 cars had the SARC box and wiring but no SARC struts.
     
  11. MCIntimidator

    MCIntimidator Member

    Joined:
    Mar 17, 2019
    Messages:
    72
    Likes Received:
    10
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Underground Emcee
    Location:
    Florida
    Home Page:
    If I may; How did you remove the rear sensors from the strut? I am finally around to installing my suspension.
     

    Attached Files:

  12. SHOZ123

    SHOZ123 SHO Member

    Joined:
    Dec 2, 2000
    Messages:
    12,104
    Likes Received:
    632
    Occupation:
    Industrial Electrician
    Location:
    40:52:43.6 N 87:50:47.447
    Home Page:
    I didn't take the sensor off. I probably meant I just unplugged them. Bit too distant in the past but I know I ran for the ~200k on the OE rear struts.
     

Share This Page

If you wish to help keep SHOforum running, please click the donation button below