Engines shuts off.

Discussion in 'Engine, Intake, Exhaust and Drive Line' started by Keith Hutchings, Aug 10, 2019.

  1. Keith Hutchings

    Keith Hutchings New Member

    Joined:
    Aug 10, 2019
    Messages:
    13
    Likes Received:
    2
    Gender:
    Male
    Location:
    North Chatham
    We have 1995 gen 2 SHO. Changed gas tank due age and leak. We also changed the fuel pump and sensor for fuel pump. Car will run for 5 to 10 minutes then shuts down like lack of fuel. Once engine cools down it fires up and goes. Some hesitation when starting from stop at first. Any one have any ideas? Keith Hutchings.
     
  2. luigisho

    luigisho SHO Member

    Joined:
    Nov 2, 2001
    Messages:
    8,660
    Likes Received:
    1,697
    Location:
    va beach,va
    Home Page:
    Check for engine codes. Might be a faulty crank sensor or something related to the fuel system you just addressed. Was it running ok before this?
     
    SHOdded likes this.
  3. SHOdded

    SHOdded SHO Member Supporting Member

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    8,065
    Likes Received:
    3,535
    Location:
    Maryland
    What pump did you put in - Ford, Motorcraft, Walbro ...? IIRC, Airtex pumps used to have issues in SHOs.

    If the car sat for some time, you may have gummed up fuel injectors or need a new fuel filter.

    Any fuel smell in the engine compartment? Also wondering if the charcoal canister/valve might be at fault, but I have not seen that cause this particular issue.

    The heat aspect, as luigisho suggests, could point to the crank sensor.
     

Share This Page

If you wish to help keep SHOforum running, please click the donation button below