90 "Engine Harness" to 89 Engine Connectors.

Discussion in 'Gen 1 & 2 - Engine, Exhaust, Drive Line & AC syste' started by shorage, Aug 25, 2019.

  1. shorage

    shorage SHO Member

    Joined:
    May 17, 2001
    Messages:
    220
    Likes Received:
    36
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Security
    Location:
    Marshall, VA
    Need 2 connectors to make an adapter. I am wiring a 90 "engine harness" to the 89 engine connectors. I need to create an adapter. Which is preferred to splicing into my "new" harness. Anybody have these? I would call them female connectors. I found the black one but i am not paying 80 bucks for it.

    Apparently, they swapped from Male to Female on the "On Engine Harness" from 1989 to 1990

    Just for clarification. I see 4 harnesses.

    1) Dash Harness (out of firwall)
    2) Light Harness/ABS/Airbag Harness
    3) Engine Harness (Around engine and connects CCRM
    4) On Engine Harness (sticks out the bottom of the throttle body into the valley)

    I am sure i am naming them wrong, if anyone know the names, i will refer them to the proper names.


    https://connectorexperts.com/i-24488497-ce8015f.html…
     

    Attached Files:

    Last edited by a moderator: Aug 25, 2019
  2. shorage

    shorage SHO Member

    Joined:
    May 17, 2001
    Messages:
    220
    Likes Received:
    36
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Security
    Location:
    Marshall, VA
    Adapter is made. Should have it running tommorow.
     
    blk\blk90 and luigisho like this.
  3. shorage

    shorage SHO Member

    Joined:
    May 17, 2001
    Messages:
    220
    Likes Received:
    36
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Security
    Location:
    Marshall, VA
    Does anyone have a 90 Engine (under intake) harness?
    My thingy no workie. :( Could be bad ccrm , maybe i should swap the known good one....hmm
     
  4. shorage

    shorage SHO Member

    Joined:
    May 17, 2001
    Messages:
    220
    Likes Received:
    36
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Security
    Location:
    Marshall, VA
    Well, its running, at first i thought my adapter was poo poo but i swapped the 91 MTX - L0S pcm in place of the 89 B9B i had in it and it fired right up.
     
    Last edited by a moderator: Aug 27, 2019

Share This Page

If you wish to help keep SHOforum running, please click the donation button below